Backpacken Expeditie

Hola supermercado!

Let’s get Spanish!

En dan ben je ineens in Granada aangekomen en loop je met twee Nederlanders over straat die Watskeburt zingen. Het is net alsof je in een film beland bent. Het begin van Het Grote Avontuur. Een mooi moment om m’n oude vertrouwde Website in te schakelen. Hier zal ik je de komende tijd op de hoogte houden van alle actie.

Hoewel het regenseizoen nog niet helemaal voorbij is, is het weer lekker en zeker goed genoeg om grotendeels op blote voetjes te lopen. In mijn hoofd sprak ik bovendien al een aardig woordje Spaans (Duolingo zegt enthousiast 12% vloeiend), maar de werkelijkheid blijkt anders. Het ‘Donde eres?’ van de taxichauffeur met ingewikkeld accent bleek een uitdaging. Na mijn ‘poco’ als antwoord schakelde hij lachend over op Engels. Tijd om Spaans te leren dus!

Onderweg naar het hostel bofte ik met wat sightseeing. Mijn chauffeur vertelde enthousiast over de omgeving. Hoewel ik al half knikkebollend in m’n stoel zat, toverde ik een lach op m’n gezicht en heb ik toch weer even een lavaspuwende vulkaan afgevinkt. Trouwens: voor iedereen die weleens ‘de vloer is lava’ speelt, dat doen de reizigers hier ook. Maar dan met lava. Baas boven baas, just saying…

Granada blijkt een goede stad te zijn om te beginnen. Hier kan je goed Spaans leren en het hostel is een zoete inval met reizigers die meer dan eens terugkomen. Het bier is koud en de hangmatten zijn er overvloedig. Genieton!

Nog even terug naar het Spaans. Een jetlag proberen uit te slapen en Spaans leren bleek een uitdagende combi. Na twee van de vier uur op dag 1 kon ik met mijn slaperige oogjes alleen nog af en toe een aarzelend ‘si’ of ‘yo comprendo’ uitbrengen. Mijn relatie met Duolingo is niet meer zoals je misschien begrijpt. De liefde is wat bekoeld na de optimistische 12% belofte…

P.S. Na de stoomcursus wordt het tijd voor avontuur! Richting de lokale kust om de surf eens van dichtbij te inspecteren.

Meer lezen?

Laat je reactie achter

Typ je bericht