Food Lifestyle Recepten

Easy pasta pesto met gegrilde groenten

Het is weer eens zover: het is al laat, ik kom uit m’n werk en wil iets eten dat snel klaar is. Ik hou niet van kant-en-klaar maaltijden, dus er zal toch echt gekookt moeten worden. Makkelijk en snel klaar: wat zal het vanavond worden?

Gelukkig heb ik in mijn telefoon een lijst met gerechten staan. Hier kan ik altijd even in spieken als ik in de AH sta en niet zoveel on the spot inspiratie heb. En bij weinig tijd om te koken valt mijn oog vaak op het onderdeel ‘pasta gerechten’. Het is een beetje een open deur, maar echt: pasta is je go-to maaltijd als je snel, makkelijk en gezond wilt eten (moet je natuurlijk wel genoeg groenten toevoegen 😉 ). Deze vegetarische, en met de juiste pesto zelfs veganistische, pasta met gegrilde courgette en groene asperges is inmiddels echt een favoriet. Smaakvol, voedzaam en in ongeveer 20 minuten op tafel. Beter kan bijna niet!

Pasta pesto met gegrilde courgette

Voor: 2 personen, bereidingstijd: 20-25 min

Ingrediënten

  • 200 gram (volkoren) pasta
  • 1 courgette
  • 100 gram groene aspergetips
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 30 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 6 tl pesto
  • Peper
  • Optioneel: verse basilicum

Bereiding

Stap 1

Zet water op om de pasta te koken en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Stap 3

Snijd de courgette in plakjes van ongeveer ½ cm dikte. Grill deze vervolgens in een grillpan zonder olie. Keer halverwege.

Stap 4

Grill ook de groene asperges in een grillpan, wederom zonder olie. Heb je geen grillpan? Dan kun je de groenten ook even wokken, gebruik dan wel een klein beetje olie.

Stap 5

Snij de cherrytomaatjes in vieren.

Stap 6

Is de pasta klaar? Giet af en doe terug in de pan. Meng de pesto erdoorheen.

Stap 7

Tijd om je bord op te maken. Begin met de pasta, leg daarop de plakjes gegrilde courgette. Daarop komen de gegrilde groene aspergetips en de tomaatjes. Maak af met de pijnboompitten, een beetje versgemalen peper en (optioneel) verse basilicum.

Eet smakelijk!

Bron afbeelding

Meer lezen?

Laat je reactie achter

Typ je bericht