Food Lifestyle Recepten

Heerlijk ontbijtrecept: Snelle smoothie bowl

Smoothie bowl

Tijd voor een nieuw recept voor een heerlijk ontbijtje! Eentje die zich uitstekend leent voor een luie zondagochtend, maar ook prima geschikt is als je doordeweeks een keertje uit wilt pakken. Je hebt hem vast wel eens langs zien komen op Instagram: de smoothie bowl.

Met een bereidingstijd van 5-10 minuten (afhankelijke van hoe netjes je de toppings in je kom doet), is het een ontbijtje dat snel op tafel staat. Je kunt prima afwisselen met verschillende soorten fruit en verschillende toppings. Mijn tip is om wel altijd een banaan toe te voegen aan de smoothie, zodat deze lekker romig wordt. Bij zo’n kort recept en zo’n korte bereidingstijd is een lange intro overbodig, dus snel door naar het recept:

Smoothie bowl

Voor: 2 personen, bereidingstijd: 10 min

Ingrediënten voor de smoothie

  • 1 doosje (250 gram) blauwe bessen en frambozen, half ontdooid
  • 1 banaan
  • 100 ml amandelmelk
  • 4 el havermout

Toppings

  • 1 banaan
  • 100 gram blauwe bessen
  • 4 tl granaatappelpitjes
  • 4 tl amandelschaafsel, geroosterd
  • 2 tl geraspte kokos

Smoothie bowl

Bereiding

Stap 1

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op laag vuur. Hussel regelmatig en zorg ervoor dat het niet verbrand. Als je weinig tijd hebt, kun je het roosteren eventueel overslaan.

Stap 2

Voor dit recept heb je een blender of staafmixer nodig, pak deze erbij.

Stap 3

Heb je een blender: doe alle ingrediënten van de smoothie in de blender en mix tot een glad mengsel. Heb je een staafmixer: doe alle ingrediënten van de smoothie in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een glad mengsel.

Stap 4

Verdeel de smoothie over twee kommen en maak af met de toppings. Deze combi is mijn persoonlijke favoriet, maar je kunt natuurlijk afwisselen met andere soorten fruit, zaden, of noten. Kijk ook eens naar het fruit dat in het seizoen is, dit is vaak goedkoper.

Eet smakelijk!

Smoothie bowl

Bron afbeelding

Meer lezen?

Laat je reactie achter

Typ je bericht