Extreme Sports Travel

Freediven in Nederland, kan dat?

freediven in Nederland

Freediven, we schreven er al eerder over. Zo kun je hiervoor prima op Bali terecht, en is er een Nederlandse recordhoudster die tot een diepte van maar liefst 92 meter is gedoken zonder perslucht. Maar kun je dit eigenlijk ook in Nederland doen? Het antwoord is ja!Freediven, waarbij je op een ademhaling de onderwaterwereld bewondert. Zoals de naam al zegt doe je dit dus zonder perslucht. Het is een bijzondere sport, waarvoor je zeker een gedegen opleiding moet hebben gehad. De diepte in zonder training, raden we dan ook af. Heb je eenmaal je training gehad? Dan gaat er een wondere wereld voor je open! Gelukkig zijn er in Nederland diverse mogelijkheden om te leren freediven.

Deze manier van duiken vergt een bijzondere training. Belangrijk in je training is het kalm blijven onder water. Je leert jezelf rustig maken en kalm van de onderwaterwereld te genieten. Bijna meditatief! Als je rustig blijft zit je goed, want paniek verbruikt meer zuurstof. Een goede training voor je mentale gesteldheid! Je leert je dubbel en dwars te focussen op het hier en nu, onder water.

Freediven kan prima in Nederland beoefend worden. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld bij de Dutch Freediving Association (DFA) terecht. Voor een cursus, of training in verenigingsverband. Je kunt onder andere terecht in Amsterdam, Den Bosch of Zeist. Voor ieder wat wils en een mooie voorbereiding op bijvoorbeeld een reis naar een tropische bestemming. Waar je in Nederland kunt freediven? Eigenlijk overal waar water is! Uiteraard leer je de fijne kneepjes hier vaak eerst in een zwembad.

Heb je de smaak te pakken gekregen, dan staat hier nog een fijn lijstje met de mooiste duiklocaties over de hele wereld.

Bron afbeelding.

Meer lezen?

Laat je reactie achter

Typ je bericht