Extreme Sports Kiteboarden

Vinden we leuk: Kiteboardster Jalou Langeree in Expeditie Robinson

 Vroegâh in de spelshows

Waren het tot voor kort voornamelijk soapies die meededen aan bekende spelshows, inmiddels wordt deze categorie aardig aangevuld met stoere sporters. Eerder al deed Inge de Bruijn mee aan Dance Dance Dance, nu doen er steeds meer sporters ook mee aan uithoudingsprogramma’s als Expeditie Robinson. Denk bijvoorbeeld aan Edith Bosch en Jalou Langeree.

Kiteboardsters in Expeditie Robinson

Op dit moment doet Nederlands’ beste kiteboardster Jalou Langeree mee aan Expeditie Robinson. Jalou wie? Jalou Langeree, voor Expeditie Robinson had je vast nog niet van haar gehoord. Toch was zij in de wereld van het kiteboarden al enorm bekend. Niet in de laatste plaats omdat ze in 2012 wereldkampioen kiteboarden is geweest. Naast deze indrukwekkende titel is zij achtmaal Nederlands kampioene geweest en wordt haar lijstje met een bijna oneindig aantal titels in binnen- en buitenland aangevuld. Petje af. Maar nu is Jalou naast haar drukke bezigheden als kitesurfster ook nog eens BNer.

Van kiteboardster naar showsteler

Expeditie Robinson is een programma dat bij sommigen wellicht inmiddels nostalgische gevoelens oproept. Het programma is immers al eeuwen op TV. Wel is het concept inmiddels enigszins aangepast. Waar vroeger vooral onbekende Nederlanders meededen aan het programma en daarbij velerlei proeven dienden te doorstaan, gaat het tegenwoordig steeds meer om de tactiek van de Bekende Nederlanders. Smullen, elke keer weer. Maar ging het nog om het recht van de sterkste? Inmiddels lijkt de tactiek weer een gedeelde plek te krijgen samen met kracht en inzet. Zeker, tactiek is nog steeds van groot belang, maar ook uithoudingsvermogen en karakter zijn belangrijk. Dat komt goed van pas als je internationaal topsporter bent! Ik ben benieuwd hoe ver zij gaat komen, ga jij het ook volgen? Vanavond om 20.30 gaan we het zien op RTL5. Ik zit alvast klaar…

Oh en om je nog even lekker te maken om ook te gaan kiten, hier wat inspiratie:

credits foto.

Meer lezen?

Laat je reactie achter

Typ je bericht